L’organització de l’Iboga espera superar els 22.000 assistents

L’organització de l’Iboga espera superar els 22.000 assistents

La tercera edició de l’Iboga Summer Festival, festival especialitzat en música balkan, gypsy, ska i swing, començarà dijous a la platja de Tavernes amb unes previsions d’assistència de 22.000 persones procedents de tot el món. L’organització espera així superar en un 22% els 18.000 “ibogueros” que van participar en l’edició anterior, a Cullera. El certamen “procura un equilibri diari entre estils i gèneres” i, per això, ofereix un cartell integrat per una trentena de grups, el 80% internacionals. 

Encapçalen el cartell la banda francesa de ska i rock alternatiu Babylon Circus; la formació indobritánica Asian Dub Foundation, que exhibirà la millor barreja coneguda de música electrònica, dub, punk, funk, reggae i sons d’arrel bengalí; l’alemany Gentleman amb les seues innovacions estilístiques del reggae jamaicà; The Beat, banda líder de la segona onada de ska britànic en els 80; i la llegendària Fanfare Ciocarlia, reconeguda a tot el món com la millor orquestra dels Balcans i que, acabada d’arribar de Caracassone, realitza a Tavernes l’única parada a Espanya d’una gira internacional que el portarà també a Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, Emirats Àrabs i els EUA.

Els ‘ibogueros’ començaran a arribar a la zona d’acampada a partir de hui, però el festival arrencarà a les 12.00 hores de demà amb un taller de ball zíngar que inaugurarà la programació de l’Iboga 2015 a la carpa de circ, seguit de una batucada i diverses actuacions en directe, entre elles la dels valencians Karra-ska’l. A la tarda, la formació d’origen colombià Burning Caravan obrirà els concerts de l’escenari principal. El seguiran Antwerp Gypsy Ska Orchestra per donar pas al primer cap de cartell, els lionesos Babylon Circus, amb la seva innovadora barreja de rock i ska alternatiu, i autèntiques figures al país veí. Després d’ells, els austríacs Deladap al nostre país, amb la seva combinació de swing, disc i ritmes gypsy. Passada la mitjanit serà el torn de la formació indobritánica Asian Dub Foundation. El ska punk dels italians Talc i als catalans La Sra. Tomasa tancaran les actuacions del dia, abans de donar pas a la sessió de DJ ‘s Hapu , Soj, entrada la matinada.

Divendres, amb les actuacions de Rankin Rogers  i la de l’alemany establert a Jamaica, Gentleman, amb la seva orquestra The Evolution i les seves innovacions estilístiques del reggae. Un ambient festiu inspirat en part per l’ampli nombre de músics que predomina en la majoria de formacions. El dissabte Fanfare Ciorcalia, present en bandes sonores del director Álex de l’Església, com ‘Crimen Ferpecto’. Aquest dia també es pujarà a l’escenari principal el guanyador del concurs de bandes emergents, al qual s’han presentat 34 grups de tot Espanya i que té tres finalistes: Stéphanie Cadel et La Caravane, Pernils amb Talons, i La Fístula Valkánika. Les activitats continuaran el diumenge a la carpa de circ i els assistents podran gaudir de la zona d’acampada fins a la tarda de dilluns.

Publicado por Diario de Tabernes